De Hartenkoningin furieus..

Wonderland – Wat een leuk familieavondje wel niet kan aanrichten

“De woedeaanval van de Hartenkoningin ontstond gisterenavond na het spelen van ‘Spiegeltje, Spiegeltje aan de wand” in een bordspelvariant. Alhoewel de Hartenkoningin zelf niet mee deed, haar knechten zouden wel even het slechte nieuws komen vertellen. Daar was ze niet bepaald blij mee..

Het spel werd gespeeld op de familieavond van de Gekke Hoedenmaker. Alle ‘Hoedjes’ waren aanwezig en een paar van zijn vrienden, zoals Alice, het Witte Konijn, de Rups en de Kolderkat. Tijdens de beurt van de Gekke Hoedenmaker werd hem gevraagd om de mooiste te kiezen onder de Hartenkoningin, Alice en de Zevenslaper. Na een seconde bedenktijd koos de Gekke Hoedenmaker voor Alice, met haar mooi golvend, blonde haar.

Wonderland was te klein toen de Hartenkoningin hoorde dat Alice boven haar poederschoonheid was verkozen. Alles wat breekbaar was, werd kapot gegooid tegen de stenen muur van het paleis totdat ze een glazen muiltje vond. Als het glazen muiltje de Hartenkoningin zou passen, was ze alsnog de mooiste van Wonderland. Niemand anders had zo’n mooi muiltje aan. Toen sloeg het noodlot pas echt toe.. het glazen muiltje paste niet! Aangezien verder alles kapot was gegooid, was ze gedwongen om voor altijd haar lieslaarzen te dragen. Toen werd de Hartenkoningin, wat haar knechten stiekem fluisterden, furieus!!”