THEMA "ANANSI" EXPEDITIE GHANA

Een doodnormale familie in Nederland erft een koffieplantage in Ghana. Daar aangekomen, is de cultuur heel anders. Moeder vindt alles eng en moeilijk en vader krijgt het managen van een plantage niet goed onder de knie.

Als de zoon dan ook nog verliefd wordt en de dochter in een olifantenreservaat gaat werken, lijkt de familie hopeloos uit elkaar te groeien... Doe je ook mee? Als je het goed doet, mag je misschien wel met je ploeg naar de landelijke Scoutingwedstrijden!

THEMA OPDRACHT SCOUTS

Breda, 1 januari 2015
Beste scouts,

Na jaren dromen komt mijn grootste wens nu eindelijk uit. Ik ruil mijn saaie kantoorbaan in voor een nieuwe uitdaging. Sinds kort ben ik, Pieter-Jan, eigenaar van een koffieplantage, daarom verhuis ik binnenkort samen met mijn gezin naar Ghana. Alleen heb ik een klein probleempje: mijn vrouw en kinderen weten dit nog niet. Mijn vrouw, Claire, schiet al in de stress als we naar België rijden. Mijn dochter Anne Fleur begint te huilen wanneer haar telefoon geen bereik meer heeft. En als laatste nog mijn zoon, Frederik, ik ben hem altijd kwijt, omdat hij vaak op safari gaat in onze eigen achter tuin.

In het dorpje waar wij gaan wonen, wonen erg veel kinderen. Ik zou het geweldig vinden als mijn zoon en dochter met hen mee kunnen spelen. De kinderen in Ghana spelen echter niet met de nieuwste playstations, maar met zelfgemaakte voertuigjes die zij maken van afval.

Ik wil niet dat mijn kinderen hier buiten de boot vallen; ik wil jullie vragen of jullie voor Anne Fleur en Frederik een speelgoedvoertuig willen maken van afval zoals blik, karton en dopjes. Hoe mooier en bijzonderder het voertuig, hoe beter natuurlijk.

Vergeet niet om je ploegnummer en ploegnaam op het voertuig te zetten, en na afloop van de RSW nemen jullie het natuurlijk weer mee naar huis.

Met een avontuurlijke groet,
Pieter Jan

Wist je dat....

• “Kinderen roepen steeds 'obruni' naar blanken..ze zijn dan superblij wan- neer je dan terug zwaait ”
    Important spider
  • “Het Ghanese volk is een erg trots volk..die veel tijd en geld aan hun look en outfit besteden.”
    Important spider
  • “iedere Ghanees hier met minstens 2 gsm's rondloopt en ze soms zelfs tegelijk gebruikt ”
    Important spider
  • “Water alcohol limonade eigenlijk alles wat ze drinken wordt uit zakjes gedronken ”
    Important spider
  • “Ze eten hier met hun rechter hand en niet met mes en vork .”
    Important spider
  • “Ze vervoeren alles op hun hoofd; van porte- monnee tot naaimachine tot houten planken toe.”
    Important spider
  • “Overal waar je aankomt lopen of binnenkomt zeggen ze: you´re welcome ”
    Important spider
  • “Alles moet met de rechterhand (zwaaien, hand geven, geld geven enz.) want je linkerhand gebruik je om je billen mee af te vegen ”